Doskonałe śniadanie to pewność, że dzień będzie udany i wszystko pójdzie nam sprawnie i gładko. No dobrze.. może nie do końca jest to takie proste! Jednak dobrze rozpoczęty dzień to już jakiś plus.
Śniadaniowy tost zapadnie Wam w pamięć dzięki różnorodności struktur jakie w nim odnajdziecie oraz dlatego, że będzie Wam po prostu niesamowicie smakował.
Śniadania jemy w różnej formie. Tosty na śniadanie opiekane na patelni goszczą u nas równie często co te z opiekacza, czy z gofrownicy. Tak! W każdej gofrownicy przygotujecie przepyszne zapiekane kanapki!
Śniadania jemy w różnej formie. Tosty na śniadanie opiekane na patelni goszczą u nas równie często co te z opiekacza, czy z gofrownicy. Tak! W każdej gofrownicy przygotujecie przepyszne zapiekane kanapki!
Potrzebujemy:
- 2 kromki pieczywa
- 2 jajka
- 2 kabanoski Maestro Henryk Kania
- 1/4 czerwonej papryki
- garść świeżego szpinaku
- 1/4 czerwonej cebuli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią pokrojoną w kosteczkę cebulkę i paprykę. Następnie dodajemy kabanoski pokrojone w drobne talarki i całość podsmażamy aż cebulka zacznie się rumienić. Na patelnię kolejno wędruje szpinak. Smażymy wszystko do momentu aż odparuje cała woda ze szpinaku. Zdejmujemy wszystko z patelni odsączając od tłuszczu - ten pozostawiamy do dalszej obróbki.
Nasz "farsz" mieszamy z jajkami, doprawiamy solą i pieprzem.
W kromkach wycinamy środek, na rozgrzanej patelni układamy nasze pieczywo i wlewamy delikatnie jajka z dodatkami do otworów. Smażymy na rumiano z obydwu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego