sobota, listopada 03, 2018

Śniadaniowe bułki z nadzieniem

Pyszne chrupiące bułeczki z gorącym wnętrzem.. Tego mi trzeba, zdecydowanie tego mi trzeba! :)
Śniadaniowe bułki z nadzieniem to rewelacyjny pomysł na pierwszy posiłek.
Przygotowałam je we frytkownicy beztłuszczowej, ale z powodzeniem zrobicie je w standardowym piekarniku.
Zapiekane bułki z farszem, którego skład tak naprawdę może być dowolny to sztos i nikt nie odmówi ich na ciepłe śniadanie. Zapiekane bułki z jajkiem wprowadziłam do naszego jadłospisu już wieki temu i dalej nam się nie znudziły.

To co? Zaczynamy!

zapiekane bułki z jajkami

Potrzebujemy:
zapiekane bułki z farszem

Bułkom odcinamy górę i wydrążamy środek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 3 minuty.

Ser, kiełbasę oraz natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.

Podpieczone bułki faszerujemy naszym jajecznym nadzieniem i ponownie wkładamy do piekarnika na około 5-7 minut.

bułki zapiekane z pieczarkami i kiełbasą

Podajemy gorące! Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger