Pyszne chrupiące bułeczki z gorącym wnętrzem.. Tego mi trzeba, zdecydowanie tego mi trzeba! :)
Śniadaniowe bułki z nadzieniem to rewelacyjny pomysł na pierwszy posiłek.
Przygotowałam je we frytkownicy beztłuszczowej, ale z powodzeniem zrobicie je w standardowym piekarniku.
Zapiekane bułki z farszem, którego skład tak naprawdę może być dowolny to sztos i nikt nie odmówi ich na ciepłe śniadanie. Zapiekane bułki z jajkiem wprowadziłam do naszego jadłospisu już wieki temu i dalej nam się nie znudziły.
To co? Zaczynamy!
Potrzebujemy:
- 4 bułki, wielkości kajzerki
- 3 jaja
- 5 plasterków Kiełbasy Żywieckiej Henryk Kania
- 2 plastry sera żółtego
- kilka gałązek natki pietruszki
- sól, pieprz
Bułkom odcinamy górę i wydrążamy środek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 3 minuty.
Ser, kiełbasę oraz natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.
Podpieczone bułki faszerujemy naszym jajecznym nadzieniem i ponownie wkładamy do piekarnika na około 5-7 minut.
Podajemy gorące! Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego