Czerwony olej palmowy to przede wszystkim naturalny karoten, prowitaminy A, witaminy E, koenzym Q10. Zdrowe tłuszcze powinny być bardzo ważne w diecie każdego człowieka, bez względu na wiek.
Co do ich smaku..
Nie ma tutaj ani grama cukru, mimo tego są słodkie i przepyszne. Lekko wilgotne w środku za sprawą użytych owoców. Doskonale smakują z musem malinowym, który ostatnio otworzyliśmy ze swoich słodkich spiżarniowych skarbów nabytych u Balviten, zobaczcie sami --> Bio Owocowy Ogród Mus Malinowy
Potrzebujemy:
- 1 dojrzała gruszka
- 1 dojrzały banan
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki kasztanowej, u mnie mąka od Balviten
- 4 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 2 łyżeczki czerwonego oleju palmowego, u mnie ze sklepu Nomak
Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i traktujemy je blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji,
Smażymy z obydwu stron na rumiano, na suchej patelni (użyliśmy czerwonego oleju palmowego).
Podajemy z kleksem musu malinowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego