poniedziałek, września 12, 2016

Roladki z fileta z indyka. Hańderek

Wędliny to ważny temat w naszym domu, niestety, albo stety, wegetarianami to my nie będziemy ;) Filet z indyka, wędzony w dymie olchowo - bukowym, rozpieścił nasze podniebienia do granic wytrzymałości. Pochodzi on z linii "Drobiowa uczta" marki Hańderek, jest stworzony z najlepszego mięsa indyczego, które jest kruche, lekkie i rozpływające się w ustach.
Postanowiłam go w jakiś bardziej twórczy sposób wykorzystać i powstały takie oto roladki z pysznym śmietankowym nadzieniem.


Potrzebujemy:

  • kilkanaście cienkich plasterków wędzonego fileta z indyka Hańderek
  • 250 g półtłustego twarogu
  • 1 przieciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypta ziół greckich
  • sól, pieprz do smaku
Filet kroimy na cienkie plasterki. 
Twaróg wraz z pozostałymi składnikami rozgniatamy widelcem, nie pozostawiając grudek,
Na każdy plasterek nakładamy i łyżeczkę farszu i zwijamy w rulonik.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger