Mój Synek zjadł dwie pod rząd, znaczy że są dobre :)
Z rozpływającą się czekoladą w środku, ciasto z dodatkiem naturalnego kakao, przepychota! :)
Potrzebujemy:
- 150 g oleju rzepakowego
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao, ja użyłam kakao naturalne ze sklepu z przyprawami Galeria Herbat
- 150 g gorzkiej czekolady z bakaliami
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże jaja
- 170 ml mleka
- 100 g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
W dwóch osobnych naczyniach mieszamy: w pierwszym składniki mokre, w drugim składniki suche. Mokre czyli mleko, olej, jaja lekko mieszamy trzepaczką. Wsypujemy do mokrych wymieszane składniki suche i łączymy ze sobą. Krótko. Tylko tak, aby wszystko razem zagrało.
Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do 2/3 wysokości naszych papilotek.
Pieczemy 22 minuty w 180 st. C.
Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:
Potrzebujemy:
- 150 g oleju rzepakowego
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżki kakao, ja użyłam kakao naturalne ze sklepu z przyprawami Galeria Herbat
- 150 g gorzkiej czekolady z bakaliami
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 duże jaja
- 170 ml mleka
- 100 g cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
Do naczynia miksującego wlewamy składniki mokre i mieszamy 10 s/obr. 3.
W osobnym naczyniu mieszamy resztę składników i wsypujemy je do naczynia miksującego. Miksujemy 1 min/obr 3.
Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy ciasto do 2/3 wysokości naszych papilotek.
Pieczemy 22 minuty w 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego