piątek, listopada 11, 2016

Surówka porowo - marchewkowo - kukurydziana

Dziś na obiad mieliśmy taką genialną surówkę. Smakowała wybornie i bardzo szybko zniknęła. Połączenia pora, marchewki i kukurydzy okazało się na prawdę bardzo trafione. Wszystko dopełniał tłoczony na zimno olej słonecznikowy do Green spoon, którego dumnie używam do takich celów. Olej słonecznikowy sprawił, że kolory tej surówki nabrały życia, jak w ciepły letni poranek. Zachęcam do jej przygotowania.


Potrzebujemy:
Pora kroimy w cienkie paseczki, marchew i jabłko ścieramy na tarce na małych oczkach.
Do miski wsypujemy warzywa, posypujemy je lekko solą i polewamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 15 minut.
Na koniec polewamy całość olejem, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Można zajadać.

Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:

Potrzebujemy:
Marchew, pora i jabłko kroimy na mniejsze kawałki, a następnie wkładamy do misy naczynia miksującego, 6 s/obr. 4
Warzywa wyjmujemy do miski i posypujemy je lekko solą i polewamy sokiem z cytryny, odstawiamy na 15 minut.
Na koniec polewamy całość olejem, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Można zajadać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger