Zdrowe śniadania są niezwykle ważne, aby dobrze się czuć i funkcjonować na 100 % każdego dnia. Kasza jaglana, a w tym wypadku szybsza wersja, na którą poświęcicie max 3 minuty jest bardzo dobra dla naszego organizmu, zwłaszcza w okresie "katarowym", ponieważ świetnie odśluzowuje organizm. Z tego też powodu jaglanka została przeze mnie zrobiona na wodzie, ponieważ nabiał działałby w odwrotny sposób.
Syrop z żurawiny jakiego użyłam od wykończenia tego zdrowego śniadania nadaje mu dodatkowo pysznego smaku i wyglądu, nie uważacie? ;) Syrop ten możecie kupić komuś w prezencie pod choinkę w przepięknej skrzyni zdrowia od www.najlepszeprodukty.com
W skrzyni znajdują się również owoce w czekoladzie, a także mix owoców. Taka efektowna skrzynia uwolni Was także od pakowania jej, ponieważ jej wygląd tego nie wymaga, a wręcz grzechem byłoby jej przysłanianie ;)
- filiżanka płatków jaglanych ( u mnie filiżanka około 150 ml)
- 2 filiżanki wrzątku
- 1,5 łyżki cukru kokosowego lub innego słodziwa
- spora ilość syropu żurawinowego, ja użyłam syropu od najlepszeprodukty.com
Płatki jaglane zalewamy wrzątkiem i gotujemy 3 minuty. Na koniec dosypujemy cukier kokosowy i mieszamy. Gorącą jaglankę wykładamy do pucharka i zalewamy sporą ilością syropu żurawinowego.
Nie jestem fanką żurawiny ale może bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuń