Świetny dodatek do obiadu, a także jako samodzielne danie. Dzięki suszonym jabłkom bez skórki od Amkez kapusta przełamuje się lekką słodyczą. Ja te jabłka traktuję jako gotowy produkt do dań lub po prostu przekąskę ;)
Potrzebujemy:
- 1/2 główki kapusty
- 2 marchewki
- 1/3 opakowania suszonych jabłek bez skórki od Amkez
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 3 kulki ziela angielskiego
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce na małych oczkach.
Cebulę kroimy w pióra.
Krążki jabłek kroimy na 6 części.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i dodajemy cebulkę. Dusimy chwilę, następnie dodajemy resztę składników i dusimy do momentu aż kapusta nie będzie miękka.
Cebulę kroimy w pióra.
Krążki jabłek kroimy na 6 części.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i dodajemy cebulkę. Dusimy chwilę, następnie dodajemy resztę składników i dusimy do momentu aż kapusta nie będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego