niedziela, lipca 23, 2017

Pesto z botwiny

Pesto to taka idealna pasta/sos, w której możecie przemycić na prawdę wiele. Przemycanie sprawdza się u dorosłych niejadków, tak, tak, tacy istnieją. Do tego pesto przemycamy wiele dobrych składników. Z resztą, spójrzcie sami.


Potrzebujemy:
  • liście i łodygi z 3 buraczków 
  • około 15 listków bazylii
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 ząbki czosnku 
  • garść nerkowców
  • 3 łyżeczki nieaktywnych płatków drożdżowych 
  • sól 
  • makaron mini kokardki Lubella MINI
Orzechy prażymy na suchej patelni.
Liście i gałązki botwiny dokładnie myjemy i drobno kroimy, szczególnie łodyżki.
Czosnek ścieramy na tarce.
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy.
Podajemy z makaronem.

#lubelloveinspiracje  #lubella #lubellamini

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger