czwartek, września 21, 2017

Sałatka z komosą, dynią i serem

Genialna sałatka, która zdrowo syci! :)
Malutkie kolorowe kuleczki otulone smakiem żurawiny w połączeniu z dynią i olejem rzepakowym stanowią naprawdę wspaniałe danie, które może posłużyć jako smakowity obiad.
W to zestawienie idealnie wpisuje się również ser owczy. Całość to okrutnie pyszne danie, które musisz spróbować! :)


Potrzebujemy:

Dynię kroimy w małe kawałeczki, podsmażamy ją na patelni na oleju rzepakowym razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem, a także po podsmażeniu lekko podlewamy wodą, ale tylko odrobinę i dusimy 3 minuty pod przykryciem.

Ser kroimy w kosteczkę, a natkę pietruszki drobno siekamy.

Wszystkie gotowe składniki mieszamy ze sobą. Możemy od razu zajadać. Sałatka najlepiej smakuje kiedy jest lekko ciepła.

3 komentarze:

  1. Super przepis. Już czuję te smaki w ustach. mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniała :) fajnie, że komosa staje się coraz bardziej popularna. Szkoda tylko, że w Polsce ciągle taka droga..

    OdpowiedzUsuń

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger