czwartek, listopada 30, 2017

Burgery z brokuła i soczewicy

Wegetariańskie przysmaki bardzo często goszczą w naszym domu. Osobiście uważam, że dania wegetariańskie są równie sycące co mięsne, a często zdrowsze i lepsze dla naszego organizmu.

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju kotleciki z różnymi rodzajami kasz i tak naprawdę zmieniamy tylko dodatki.


Potrzebujemy:
Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym.
Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misie malaksera, dodajemy również podsmażoną cebulkę i miksujemy. Staramy się, aby grudki poszczególnych składników były widoczne, aby było czuć fakturę pojedynczych produktów. 

Nabieramy łyżką odpowiednią ilość zmiksowanej masy i formujemy kotleciki, następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju roślinnym z obydwu stron.

3 komentarze:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger