Moim kolejnym sposobem na wykorzystanie zbyt dużej ilości makaronu jaka mi się przez przypadek ugotowała.. Nie, to nie przypadek, robię to często, ponieważ lubię myśleć, co zrobić z resztą makaronu, kaszy, czy ryżu. Czerwona sałatka makaronowa to bardzo prosta w wykonaniu sałatka, zawiera niewielką ilość składników, a smakuje doskonale. Sałatka z czerwoną papryką będzie piękną ozdobą świątecznego stołu.
Sałatka z dodatkiem kabanosów zyskuje świetnego posmaku, ponieważ suszone mięso ma najwięcej smaku, który uwielbiamy.
Sałatka z dodatkiem kabanosów zyskuje świetnego posmaku, ponieważ suszone mięso ma najwięcej smaku, który uwielbiamy.
Potrzebujemy:
- 2 pieczone czerwone papryki bez skórki i pestek
- 150 g kabanosów
- 200 g makaronu, u mnie falbanka z kurkumą Makarony Babuni
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- 1/2 łyżeczki płynnego miodu
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Paprykę kroimy w kosteczkę, kabanosy w małe kawałeczki.
Warzywa i mięso mieszamy z ugotowanym makaronem. Dodajemy do nich wymieszaną musztardę, majonez i miód. Sałatkę makaronową doprawiamy solą i pieprzem i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego