Kokosowa panna cotta to szybki w wykonaniu i niezwykle smaczny deser, na przykład dla miłośników kokosa, albo ludzi, którzy unikają wyrobów mlecznych. :)
Pyszne kremowe wnętrze i chrupiące, uprażone chipsy kokosowe tworzą genialne połączenie! Tak prezentuje się ten pyszny kokosowy deser, którego przygotowanie zajmie Ci kilkanaście minut.
Możesz go zjeść na ciepło, jak i na zimno. Pamiętaj jednak o tym, że chipsy kokosowe będą smakowały najlepiej, jeżeli uprażysz je zaraz przed podaniem.
Potrzebujemy:
- 400 ml śmietanki kokosowej, u mnie śmietanka kokosowa ze sklepu Kuchnie Świata
- 100 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 3 łyżki kaszy manny
- prażone chipsy z kokosa
Do rondelka dodajemy śmietankę kokosową, mleko kokosowe, cukier kokosowy oraz kaszę mannę i całość dokładnie mieszamy. Często mieszając doprowadzamy całość do wrzenia i zgęstnienia.
Gorącą panna cottę przekładamy do docelowych naczyń i schładzamy. Przyznam, że tak smakuje mi najbardziej! :)
Przed podaniem prażymy na suchej patelni odrobinę chipsów kokosowych, które układamy na wierzchu naszej panna cotty.
Synek bardzo chciał za pozować, więc patrzcie kochani! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego