Mam dzisiaj dla Was bardzo szybkie i przepyszne danie. Makaron - spaghetti z sosem pieczarkowym z frankfurterkami. Dobrze ugotowany będzie sprężysty i smaczny. Sos pieczarkowy to naprawdę góra 15 minut roboty, nieco dłużej niż gotuje się makaron! Proponuję zacząć przygotowywać danie właśnie od niego. No i doskonałe smażone frankfurterki, które nadają charakteru. Usmażone krążki tych soczystych kiełbasek smakuję naprawdę doskonale! :)
Makaron z sosem pieczarkowym bardzo często gości na naszym stole. To bardzo smaczne danie wegetariańskie, oczywiście w wersji bez wspomnianych wcześniej kiełbasek. Frankfurterki są moimi ulubionymi kiełbaskami i muszę je zjeść (bo się uduszę) przynajmniej raz w tygodniu, hihihi.
Makaron z sosem pieczarkowym bardzo często gości na naszym stole. To bardzo smaczne danie wegetariańskie, oczywiście w wersji bez wspomnianych wcześniej kiełbasek. Frankfurterki są moimi ulubionymi kiełbaskami i muszę je zjeść (bo się uduszę) przynajmniej raz w tygodniu, hihihi.
Potrzebujemy:
- 500 g pieczarek
- 1 czerwona cebulka
- 2 łyżki masła
- 200 g śmietanki 30%
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 1 opakowanie frankfurterek Henryk Kania
- sól, pieprz
W niewielkim garnku rozgrzewamy masło i dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Solimy i szklimy co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie kroimy nasze pieczarki na mniejsze kawałki. Mogą to być zarówno plasterki jak i pieczarki podzielone na 4 - 6 części. Pieczarki podsmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy śmietankę i lekko ją odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kiełbaski kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zarumienią.
Makaron gotujemy wg wskazówek producenta.
Danie podajemy od razu po przygotowaniu.
Cudowny kaktusik od Ewy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego