niedziela, sierpnia 06, 2017

Ryż z warzywami i wędzonym serem

Lekkie i szybkie danie, które sprawdzi się podczas letnich dni, kiedy to stanie przy garnkach nie służy nikomu! :) Ryż jest pożywny, a podany z warzywami i serem zyskuje wspaniały smak i aromat.


Potrzebujemy:

Ryże gotujemy wg wskazówek producenta.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z oliwą, pod koniec dodajemy czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy.
Marchew i cukinię ścieramy na tarce na małych oczkach i dodajemy do cebuli i czosnku. Wszystko razem przesmażamy do momentu aż woda z cukinii nie odparuje.
Na koniec do warzyw dodajemy ryż paraboiled i czerwony. Dokładnie ze sobą mieszamy i posypujemy serem.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger