środa, października 04, 2017

Łazanki ze słodką kapustą i opieńką miodową

Bardzo proste, szybkie, sycące i przede wszystkim pyszne w swej prostocie danie. Wielbiciele kapusty je pokochają, ponieważ przeważa ona w smaku. Delikatnie duszona, nieprzytłumiona znacznie smakiem wędliny rozpieści Wasze zmysły. Dodatek grzybów doskonale dopełni kunsztu dania.


Potrzebujemy:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z olejem rzepakowym. 

Kapustę drobno szatkujemy i dodajemy na patelnię z cebulą, którą lekko solimy. Całość dusimy do momentu, aż kapusta zrobi się miękka. W międzyczasie można lekko podlać całość wodą, aby się nie przypaliło.

Kapustę doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem i dusimy jeszcze 5 minut.

Kabanosy siekamy bardzo drobno/mielimy/blendujemy. Dodajemy do kapusty. 

Makaron gotujemy al dente wg wskazówek producenta i jeszcze gorący mieszamy z kapustą.

Podajemy od razu z opieńkami.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger