Wyhacz rybkę z SEKO!
Przepyszna sałatka, która cieszy się ogromnym powodzeniem na imprezach! Nie lubisz rzeżuchy? Uwierz mi - tak Ci się tylko wydaje. Rzeżucha nadaje tej sałatce przyjemnej pikanterii. Dodatkowo wykorzystując śledzie (kliknij w link) jakich ja użyłam, nie będziecie musieli wcześniej męczyć się z ich moczeniem, ponieważ te są lekko solone i idealnie nadają się do natychmiastowej obróbki. :)
Potrzebujemy:
- filety sledziowe lekko solone a'la matjas w oleju 250 g SEKO
- 1 cebula
- 1/2 jabłka
- 2 ogórki konserwowe
- 4 łyżki kiełków rzeżuchy
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- pieprz, sól
Filety odsączamy z zalewy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko solimy. Odstawiamy na 30 minut.
W międzyczasie jabłko kroimy w podoba kosteczkę. Tak samo postępujemy z ogórkami.
Do cebuli dodajemy pokrojone jabłko, ogórki oraz musztardę, jogurt i majonez. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Pyszna sałatka. Z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuń