niedziela, listopada 05, 2017

Kotlety z dyni, kaszy jaglanej i soczewicy

Wegetariańskie, a właściwie nawet wegańskie kotlety dodają słonecznego blasku jesiennej kuchni. Dynia, kasza i strączki to super połączenie, którego musicie spróbować!


Potrzebujemy:
Kaszę jaglaną gotujemy w 1/2 szklanki wody. Następnie studzimy.
Soczewicę gotujemy w szklance wody i również studzimy.

Dynię rozdrabniamy widelcem. Dodajemy do niej wystudzoną kaszę i soczewicę. Dodajemy również przyprawy, oliwę i cukier. Całość dokładnie mieszamy.

Płatki kukurydziane lekko rozgniatamy.

Z masy na kotleciki formujemy niewielkie wałeczki, które obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy je na rozgrzanym oleju.

1 komentarz:

Wszystkiego smacznego

Copyright © Gotuj i Mieszkaj , Blogger