Ludzie dzielą się na dwa typy:
- wielbiący wątróbkę,
- nienawidzący wątróbki.
Ja należę do pierwszego typu ludzi. Uwielbiam wątróbkę drobiową pod każdą postacią, Nikt w moim domu nie podziela miłości do wątróbki drobiowej i wieprzowej, więc całą porcję mam dla siebie. Żartuję, nie zjadłabym aż tyle, dzielę się z rodzicami, którzy podzielają moją miłość do podrobów.
Przepis na kotlety z wątróbki jest bardzo prosty, a same kotleciki z wątróbki smakują świetnie, szczególnie ze smażoną cebulką i chrupiącymi ziemniaczkami.
Przepis na kotlety z wątróbki jest bardzo prosty, a same kotleciki z wątróbki smakują świetnie, szczególnie ze smażoną cebulką i chrupiącymi ziemniaczkami.
Potrzebujemy:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 100 g gałki maślanej naturalnej Wyroby Naturalne
- 1 jajko
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy je na patelni z dodatkiem oliwy.
Wątróbkę drobiową kroimy w kostkę, dodajemy do niej jajko, utarty na drobnych oczkach ser, przyprawy, mąkę i usmażoną cebulkę z czosnkiem. Masę na kotlety z wątróbki dobrze mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy łyżką nasze kotlety z wątróbki. Smażymy je pod przykryciem do zezłocenia z obydwu stron.
Kotlety z wątróbki drobiowej podajemy z podsmażoną czerwoną cebulką i ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego