Potrzebujemy:
- 1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości
- 2 garści suszonych buraków od AMKEZ
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
Suszone buraki mielimy w młynku lub dobrym blenderze kielichowym.
Makrelę wraz z pozostałymi składnikami również traktujemy blenderem na gładką pastę, to pozwoli nam na uniknięcie wpadki z niezauważoną ością, tak w razie czego ;)
Buraki łączymy z pastą z makreli i smarujemy ulubione pieczywo.
Pysznie, prosto, smacznie i zdrowo.
Potrzebujemy:
Pysznie, prosto, smacznie i zdrowo.
Instrukcja dla użytkowników Thermomixa:
Potrzebujemy:
- 1 wędzona makrela obrana ze skóry i ości
- 2 garści suszonych buraków od AMKEZ
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
Suszone buraki mielimy 1 min/obr. 10.
Dodajemy resztę składników i mieszamy 7 s/obr. 4.
Dodajemy resztę składników i mieszamy 7 s/obr. 4.
Ale pyszny pomysł :) Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń