Potrzebujemy:
- 1 kg mięsa z indyczego uda
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryka
- 2 owoce suszonej żurawiny
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki mąki pszennej
- 2 łyżki oleju
- 2 szklanki wody
Do podania:
- Multigrano z kaszą owsianą, ryżem naturalnym i kaszą pęczak od Sonko
- kiszone ogórki
Mięso kroimy w kostkę i obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni na oleju.
Podlewamy szklanką wody i dusimy.
W międzyczasie obieramy warzywa, a z papryki usuwamy gniazdo nasienne.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek w plasterki, a paprykę w paseczki. Dodajemy wszystkie warzywa do mięsa i dusimy do miękkości.
Na koniec podlewamy dodatkową szklanką wody i doprawiamy.
Podajemy z ugotowaną mieszanką Multigrano i kiszonym ogórkiem. Mmm.. pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Wszystkiego smacznego